Free shipping in the EU over 80€ 🎁

Winter skin care tips to help you to shine even on cold days

 

Zimné obdobie prináša množstvo výziev pre pleť ako suchá a šupinatá pokožka, zvýšená citlivosť a narušená kožná bariéra. Preto si vyžaduje osobitnú pozornosť, aby mohla bojovať s drsnými vplyvmi chladného počasia. Nielenže je vzduch suchší, ale vnútorné vykurovanie ešte viac ochudobňuje pokožku o vlhkosť.

Krásna pleť je dôležitá nielen kvôli vzhľadu, ale najmä kvôli jej zdraviu, pretože vykonáva množstvo základných úloh. Okrem iného chráni telo pred množstvom vírusov a baktérií z vonkajšieho prostredia. Chráni tiež pred ultrafialovými lúčmi slnka, ktoré môžu poškodiť bunky. Zdravá pokožka tiež pomáha človeku lepšie reagovať na dôležité zmeny okolo seba pocitom bolesti či tlaku. Chladné mesiace môžu výrazne ohroziť zdravie pokožky a vyvolať také stavy, ako je xeróza (suchá koža) alebo ekzém (svrbivé, suché, červenkasté škvrny alebo lézie na koži). Vystavenie silnému vetru a nízkym teplotám robí pokožku citlivejšou a náchylnejšou na začervenanie a podráždenie.

ORVEI-zimna-starostlivost

Našťastie existuje mnoho spôsobov, ako bojovať proti príčinám suchej pleti a udržať si ju hladkú a pružnú počas celej zimy.

  • Každodenná hydratácia. Husté krémy na báze olejov a hydratačných látok sú pre normálnu až suchú pokožku lepšie ako pleťové vody či esencie. Použite hydratačný krém s prísadami ako glycerín a ceramidy, aby ste udržali pružnú štruktúru pokožky. Pleťové oleje poskytujú ochrannú vrstvu, ktorá uzamyká vlhkosť. Tieto oleje tiež dodávajú esenciálne mastné kyseliny a antioxidanty, čím podporujú zdravie pokožky. Pleťový olej Omega Berry Elixir dodá pleti vitamíny a antioxidanty, a zároveň chráni kožnú bariéru. Taktiež obsahuje upokojujúci bisabolol, ktorý poskytuje úľavu podráždenej zimnej pokožke. Nezabúdajte na hydratáciu rúk a pier, ktoré sú často náchylnejšie na vysušenie.
  • Jemné čistenie pleti bez penidiel. Najmä penivé odličovacie prostriedky majú tendenciu príliš vysušovať pokožku, tým že odstraňujú prirodzené kožné sébum. Siahnite radšej po odličovacom balzame Revive Cleansing Balm. Je bohatý na oleje a glycerín, ktoré účinne odstraňujú make-up a nečistoty a zároveň hydratujú.
  • Obmedzte používanie horúcej vody. Ak máte napnutú a suchú pokožku, dajte si krátku vlažnú sprchu. Ihneď potom naneste hustý krém.
  • Chráňte svoju pokožku pred slnkom. Pamätajte, že zimné slnko môže byť nebezpečné aj pre pokožku. Aj v zime by ste mali používať opaľovací krém s ochranným faktorom 30 alebo vyšším, ak plánujete byť vonku dlhší čas. Nadmerné vystavovanie sa slnečnému žiareniu môže viesť k predčasnému starnutiu pokožky a rakovine kože.

sada-orvei-17

Zimná starostlivosť o pleť si vyžaduje premyslený prístup k boju proti výzvam, ktoré prináša chladné počasie. Začlenenie hydratačných krémov a pleťových olejov, ako aj čistiacich balzamov do vašej rutiny môže hrať kľúčovú úlohu pri zachovaní kožnej bariéry a udržiavaní zdravej pleti. Pochopením jedinečných potrieb vašej pokožky počas zimných mesiacov a osvojením si výživnej rutiny môžete čeliť chladu s istotou a žiarivou pleťou.